Skip to main content

Als je op vakantie gaat naar Bali, kun je schattige puppies en kittens zien rondlopen bij restaurants of op het strand. Helaas hebben deze dieren vaak een triest verhaal achter zich: ze zijn gedumpt of geboren op straat en te jong om zonder hun moeder te zijn. Dierenopvang Happy Tails Lovina in Bali zet zich in voor deze zwerfdieren in Noord-Bali. Maar zorg kost geld, veel geld. Daarom zijn donaties enorm welkom!

Veel honden en katten worden op straat gedumpt en leven in slechte omstandigheden. Hoewel sommige mensen deze zwerfdieren soms wat eten geven, is dit onregelmatig en onvoldoende, waardoor de dieren moeten zoeken naar voedsel op de vuilnisbelt en kwetsbaar zijn voor ziektes.

Zwerfdieren leven hun hele leven op straat en worstelen om te overleven. Ze hebben vaak last van huidaandoeningen omdat ze ondervoed zijn en niet genoeg gezond voedsel krijgen. Ze hebben geen toegang tot medische zorg en zijn daardoor extra vatbaar voor ziektes. Deze aandoeningen kunnen ernstig worden als ze niet worden behandeld. De meeste zwerfdieren op Bali hebben alleen een rabiës vaccinatie gehad en missen andere noodzakelijke vaccinaties. Hetzelfde geldt voor sterilisatie. Het is voor de lokale bevolking simpelweg te duur om deze zorg te kunnen bieden. Het leven van dieren op Bali is helaas dus heel anders dan het leven van huisdieren in het Westen.

Vooral veel teefjes worden op straat gedumpt of voor de deur gelegd bij expats, omdat die vaak nog wel voor langere tijd voor de dieren zorgen. Helaas leven de meeste dieren op straat. Omdat er geen sterilisaties, zorg of toezicht is, blijven er veel nestjes met zwerfdieren bij komen. De meeste dieren hebben daardoor een kort en ellendig leven. Ze worden besmet met ziektes, aangereden of door andere zwerfhonden aangevallen.

Dierenartsen steriliseren en vaccineren zwerfdieren zodra ze oud genoeg en gezond genoeg zijn. Daar is geld voor nodig. Happy Tails Lovina zet zich in voor het verbeteren van het dierenwelzijn van deze zwerfdieren. Ze vangen veel dieren op in Noord-Bali en geven aan zoveel mogelijk zwerfdieren de (medische) zorg die zo nodig is. Doneer en help zo Happy Tails Lovina in de strijd tegen een beter leven voor zwerfdieren in Bali!

Doneren kan via:
BI Hulst
NL67 SNSB 0706 1100 64
Omschrijving: Stichting Happy Tails Lovina

Heel erg bedankt!